1. Domů
  2.  » 
  3. Veřejnost
  4.  » 
  5. Projekty
  6.  » 
  7. Comenius 2011–2013
  8.  » LEGENDS OF MY TOWN

LEGENDS OF MY TOWN

25. března 2020 | Comenius 2011–2013

Mezinárodní evropský program Comenius je zaměřen na školní vzdělávání. Cílem programu je rozvíjet porozumění mezi mladými lidmi z různých evropských zemí, pomáhat jim osvojit si základní životní dovednosti nezbytné pro jejich osobní rozvoj, pro jejich budoucí zaměstnání a pro aktivní účast v evropských záležitostech.

Ve Výzvě 2011 jsou do programu zapojeny tyto země:

  • 27 členských států Evropské unie: Belgie, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie
  • země EEA/EFTA: Norsko, Island, Lichtenštejnsko, Švýcarsko
  • kandidátské země: Turecko, Chorvatsko

Projekty partnerství škol nabízejí studentům a učitelům možnost pracovat společně na tématech, o která se zajímají. Některé projekty se více zaměřují na aktivní účast studentů/žáků, zatímco jiné se soustředí spíše na pedagogické záležitosti, na rozvoj školy a zapojují především učitele a administrativní pracovníky. Projekty lze také zaměřit na jazykové vzdělávání a podporovat tak jazykovou různorodost v Evropě. 
Comenius projekty partnerství škol pomáhají studentům a učitelům získávat a zlepšovat si dovednosti v týmové práci, společenských vztazích, plánování projektových aktivit a používání ICT (informačních a komunikačních technologií).

V aktuálním projektu Legends of my town / Legendy našeho města je kladen důraz na průzkum, srovnání a výtvarné i slovesné ztvárnění legend a pověstí, které se vážou k městům, z nichž pochází zúčastněné školy. Jejich prezentací na mezinárodních setkáních si žáci nejen zlepšují komunikační a prezentační dovednosti v cizím jazyce, nezbytné pro jejich další profesní i společenský rozvoj, ale především poznávají kulturní historii a zvyky jednotlivých hostitelských zemí, čímž získávají cenné životní zkušenosti a kontakty.

Naše škola je součástí multilaterálního projektu, který sdružuje školy z devíti států – Česká republika, Slovensko, Polsko, Rumunsko, Bulharsko, Turecko, Chorvatsko, Španělsko, Lotyšsko. Koordinátorem projektu je Chorvatsko.

MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSCHIPS
Project: Legends of my town

HR            PRIVÁTNÁ JEZIČNA-INFORMATIČNA GIMNAZIJA
TR            KOKSAL ERAYIN ANADOLU LISESI
RO            LICEUL DE ARTE „BĂLAŞA DOAMNA“
BG            СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ „ПАНАЙОТ ВОЛОВ“                         

PL            GIMNAZJUM NR 7 IM. ZASŁUŻOWYCH LUDZI MORZA W GDAŇSKU
SK            SPOJENÁ ŠKOLA MARTIN
CZ            INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA POLYGRAFICKÁ, BRNO                                                

ES            IES LA QUINTANA. CIANO
LV            RĪGAS 18. VAGARA (MAINU) VIDU SSKOLA

Školní časopis

Školní časopis Granat

Hledá se TISKAŘ PAPÍRNY BRNO a.s.

5

348 Posts
1.1K Followers

SSG BRNO

Únorová exkurze do největší tiskárny v ČR Svoboda Press v Praze aneb, když si žáci domluví exkurzi na základě probíraného tématu v technologii 👏🏼
MY JSME GRAFICKÁ!🩷